logo
Betűméret

Tájékoztatás a Vadász és Nagysándor József utcák felújítási munkálatai miatt 2020. május 11-től várható forgalmirend-változásról

Tisztelt Belvárosi Polgár!
Május 11-étől megkezdődnek a Vadász utca és a Nagysándor József utca megújítása című beruházás II. üteméhez kapcsolódó munkálatok, ezért a jelenleg megszokott forgalmi rend megváltozik. Május 11-étől a Vadász utca 30. és a Báthory utca közötti területen folytatják a munkálatokat, ezért ezen a szakaszon várhatóan augusztus végéig nem lehetséges a parkolás. 

Régészeti feltárással kezdődött meg a Bástya utcai közpark kialakításának előkészítése

Tisztelt Belvárosi Polgár!

 Belváros Önkormányzata városi közpark kialakításhoz kapcsolódó előkészítési munkálatokat kezdett meg a Bástya utca 1–11. szám alatti területen. A „Bástya utca 1–11. közpark kialakítás és Veres Pálné utca megújításának befejező üteme” elnevezésű projekt kivitelezési munkálatait a szükséges értékmegőrző régészeti feltárás előzi meg. A munkálatok alatt szíves türelmüket és megértésüket kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb, parkosítási fejlesztéssel az Ön megelégedésére is szolgálunk.

Budapest, 2020. április 20.
Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.

Tájékoztatás a Vadász és Nagysándor József utcák felújítási munkálatai miatt 2020. május 4-ig várható forgalmirend-változásról

Tisztelt Belvárosi Polgár!

A Vadász utca és a Nagysándor József utca megújítása című beruházás során időszakosan változik a környéken a forgalmi rend.

Áprilisban tovább folytatódik és a tervek szerint április 22-ig befejeződik az útpálya burkolása a Vadász utcában a Nagysándor József utca és a Bank utca közötti, illetve a Nagysándor József utcában a Vadász és a Hold utca közötti szakaszán. A jelenleg megszokott forgalmi rendben tehát április 22-ig nem várható változás.

Tájékoztató Társaságunk megváltozott nyitvatartási idejéről

A már kihirdetett veszélyhelyzet keretében a kormány rendkívüli intézkedéseket rendelt el az immár világjárvánnyá nyilvánított koronavírus-járvány megelőzésére, a magyar emberek egészségének és életének megóvása érdekében. Tekintettel arra, hogy a koronavírus cseppfertőzéssel és nagyon gyorsan terjed, ezért a tömeges járvány megelőzéséhez az a legfontosabb, hogy ne fertőzzük meg egymást. Társaságunk ezért személyesen csak halaszthatatlan, különösen indokolt esetben, előzetes egyeztetést követően fogad ügyfeleket! Irodánk nyitvatartási ideje is módosul: hétfőtől csütörtökig 10:00 és 15:30, pénteken 10:00 és 14:30 között! 

Észrevételeiket, jelzéseiket továbbra is várjuk elektronikusan a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen, illetve telefonon is állunk rendelkezésükre a +36 1 428 0425-ös telefonszámon is.

Megértésüket és segítő együttműködésüket ezúton is köszönjük!

Üdvözlettel:
Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.

Tájékoztatás a Vadász utca és Nagysándor József utca megújítása című beruházás I. ütemének munkálatairól, és az ideiglenes forgalomtechnikai változásokról

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata megrendelésére a Vadász utca és a Nagysándor József utca megújítása című beruházás során a Vadász utcának a Bank utca és Báthory utca közötti szakasza, illetve a Nagysándor József utca teljes hosszában, faltól falig megújul.

A munkálatok 2019. október 14-étől kezdődnek: a Vadász utca Nagysándor József utca és Podmaniczky Frigyes tér közötti szakaszán megszűnik a parkolási lehetőség, illetve a Vadász utca 10. számú ház előtt, teljes útszélességben lezárják az útszakaszt.

A Vadász utca 25–27. szám alatti épületek előtti teljes útszakaszon is megszűnik a parkolási lehetőség, a Vadász utca tehát a Nagysándor József utcai kereszteződéstől mindkét irányban zsákutca lesz. Az említett szakaszok munkaterületté válnak.

Forgalmi változások a megújult József nádor tér környékén

Szeptember 2-ától a 15-ös, a 115-ös, illetve a City-troli Belváros járat az eredeti útvonalán közlekedik a felújított József nádor téren keresztül a Boráros tér H vagy a Fővám tér M végállomás felé. A Széchenyi István tér és a Vigadó tér megállók megszűnnek, a Dorottya utca (Vörösmarty tér M) megállót újra érintik a járatok.  A Deák Ferenc tér felé tartó 16-os, 16B, 105-ös, 916-os és 990-es autóbuszok József nádor tér megállóhelyét visszahelyezték eredeti helyére, a Nádor utcához.

A Wekerle Sándor utca is ismét egyirányúvá vált, a forgalom a József nádor tér irányából az Apáczai Csere János utca felé halad majd. A József nádor térre a behajtás és a felszíni parkolás a József Attila utca–Nádor utca csomópont felől továbbra is engedélyköteles, csak az erre engedéllyel rendelkezők, és a védett övezeti lakosoknak lehetséges. A teret a Wekerle Sándor utca felé, illetve a teret megkerülve a József Attila utca felé lehet gépjárművel elhagyni.

 Kerékpárral közlekedni a déli és keleti útszakaszon szembeforgalomban is megengedett.

Tájékoztató útpálya karbantartásról a Kecskeméti utcában

Tisztelt Belvárosi Polgár!

2019 július 03-án kezdetét veszi a Kecskeméti utca tervezett karbantartása. Az útpálya bontását, építését is magában foglaló munkálatok 3 ütemben zajlanak. A 15-ös, a 115-ös és a City-troli Belváros járat a karbantartás ideje alatt terelve közlekedik. A munkálatok során kizárólag az útpályán dolgoznak, a gyalogosforgalom zavartalan lesz.

Tájékoztatás garanciális aszfaltozási munkálatokról

A Penta Általános Építőipari Kft. garanciális aszfaltozási munkálatokat végez 2019. június 24–29. között, ezért a parkolási lehetőség ebben az időszakban egyes útszakaszokon szünetel. 

A Magyar utca Henszlmann Imre utca és Kecskeméti utca közötti szakaszán 2019. június 24-étől, hétfőtől a parkolási lehetőség ideiglenesen szünetel, de közlekedni még lehet. Június 28-án, pénteken azonban az áthaladási lehetőség is megszűnik, az utat lezárják, felmarják, és újra aszfaltozzák.

Tájékoztató a Gerlóczy utca új forgalmi rendjéről

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Örömmel tájékoztatom, hogy a forgalomkönnyítő intézkedésünknek köszönhetően a védett övezeti lakosok régi kívánsága teljesült, elérhetővé vált gépjárművel a Károly körút a Gerlóczy utca felől.

Belváros Önkormányzata a „Városház utca és környéke rekonstrukciója I–II. ütem” elnevezésű fejlesztésének munkálatait a Semmelweis és a Gerlóczy utca felújításával zárta, amelynek eredményeképpen 2018 nyarára nagyságrendileg 8900 m2-nyi terület újult meg.

A fejlesztéseket folyamatosan nyomon követjük és finomhangoljuk annak érdekében, hogy a lehető legjobb végeredményt érjük el. A megfigyelési időszak tapasztalatai, illetve az érintett terület lakosainak kérése alapján, a forgalmi rend felülvizsgálata mellett döntöttünk.

Távhővezeték építési munkálatokat végeznek a Március 15. tér déli részén

Tisztelt Belvárosi Polgár!

A ’Budapest, Belváros Erzsébet híd stratégiai távhővezeték Rácz fürdő–Városház utca között’ elnevezésű projekt során „A belváros távhőellátását szolgáló 2xDN600-as tranzitvezeték építése” címmel kivitelezési munkafolyamatok kezdődnek a Március 15. tér déli részén, és előreláthatóan 2019. augusztus 31-éig tartanak. A napi munkavégzés 7.00–16.00 óra között történik a szükséges technológia miatt, valamint annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül befejeződhessen a kivitelezés.

Meghívó Podmaniczky tér zöldfelület-fejlesztésének bemutatására

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata a Podmaniczky téren teljes térrekonstrukciót hajt végre, azzal a nem titkolt céllal, hogy egy teljesen új, mind a belvárosiak, mind az idelátogató budapestiek és turisták által kedvelt, igazi közösségi tér jöhessen létre.

 

Vízvezeték rekonstrukciós munkák a Budapest V. kerület Nagysándor József utca 2 – 10 házszámok (Hold utca – Bajcsy- Zsilinszky út) között.

Értesítjük Tisztelt Fogyasztókat, hogy 2019. 01. 15. – 2019. 02. 11. között vízvezeték rekonstrukciós munkákat végzünk a Budapest V. kerület Nagysándor József utca 2 – 10 házszámok (Hold utca – Bajcsy-
Zsilinszky út) között. A munkálatok forgalomkorlátozással, zajjal és útfelbontással járnak. A rekonstrukciós munkák tervszerű elvégzése hosszú időre garantálja Önöknek a megbízható és kiváló minőségű vízszolgáltatást.

 

  1. Legfrissebb hírek

2020. május 11-től hatályos ideiglenes forgalmi rend a Vadász és Nagysándor József utcák környezetében