Tájékoztatás a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) közműmeghibásodásáról a Veres Pálné utcában

Tisztelt Belvárosi Polgár!

2023 december 1-jén a Fővárosi Csatornázási Művek illetékességi körébe tartozó közműmeghibásodás miatt beszakadt az útpálya a Veres Pálné utcában, ami a gépjárműforgalom ideiglenes elterelését tette szükségessé. Belváros Önkormányzata azonnal intézkedett a Főváros helyett a közúti forgalom fenntartása érdekében és ideiglenes forgalmi rendet vezetett be a környéken.

A forgalmi változás okozta kellemetlenségek ellenére a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) napokig nem kezdte meg a hibaelhárítást, ezért Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester az FCSM igazgatójához fordult mielőbbi intézkedés végett. A polgármesteri közbenjárásnak és a Belvárosi Önkormányzat munkatársai hatékony beavatkozásának eredményeképpen a munkálatok felgyorsultak és a csatornarendszer hibájának elhárítása a végéhez közeledik. A burkolat helyreállítását követően, tervezetten 2023. december 12-én (kedden) a reggeli órákban visszaáll az eredeti forgalmi rend olyan módon, hogy sávelhúzással kikerülhető a javított terület, annak végleges megszilárdulásának idejéig. 

Sajnálatos módon idén rendkívül megszaporodtak az V. kerületben a Főváros illetékességébe tartozó hibaelhárítások. Ezért már az esztendő elején Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester levélben kérte, hogy a Főváros közműszolgáltatói fokozottabb figyelmet fordítsanak a karbantartási munkálatokra, gondos üzemeltetésre és előre tervezetten ütemezett felújításokra, hogy elkerülhetőek legyenek a sürgősségi hibaelhárítások. Valamint, tervezett vagy azonnali hibaelhárítás esetén is előzetes tájékoztatást kért, hogy Belváros Önkormányzata képviselni tudja az V. kerületi lakosság tehermentesítését partneri egyeztetés keretében. Ennek ellenére a Veres Pálné utca esetében sem történt meg a Főváros részéről a tájékoztatás, azonban Belváros Önkormányzata így is mindent megtett, hogy amennyire csak lehet, mérsékelje az itt élők kellemetlenségeit.

Köszönjük minden belvárosi lakos türelmét és megértését. Belváros Önkormányzata a jövőben is mindent megtesz az olyan esetekben is, ami illetékességén kívül esik, az Önök zavartalan életkörülményeinek fenntartása érdekében. Valamint, felmerülő kérdéseik, észrevételeik esetén a Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft. munkatársai az alábbi elérhetőségeken készséggel állnak rendelkezésükre.

Budapest, 2023. december 11.
Tisztelettel: Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.