A Városház utca és környéke rekonstrukciója II. ütemének befejező, tavaszi munkálatai megkezdődnek

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata folytatja „A Jövő Városa” fejlesztési program keretén belül a  teljes Belvárost célzó fejlesztéseket: a Semmelweis utcában városszépítő munkálatokat.

 Városház utca és környéke rekonstrukciója II. ütem projekt idei és egyben befejező felújítási munkálatai a már elkészült Városháza utca, Párisi utca, Kamermayer tér, Vitkovics Mihály utca, Gerlóczy utca és Vármegye utcaképéhez igazodva folytatódnak nagyságrendileg 8900 m2-es területen. A Semmelweis utcának a megszokott egyirányú forgalma megváltozik, az ideiglenes forgalmi rend szerint a Gerlóczy és Vitkovics Mihály utca közötti szakaszon az irány megfordul és ez a felújítást követően is így marad ezen a szakaszon. Az utca további szakasza egyirányú marad a Kossuth Lajos utca felé. A parkolásra rendezett körülmények között, a hatályos előírásoknak megfelelően lesz lehetőség.

 Szélesebb gyalogos felületeket hozunk létre, amelyeket porfír anyagú természetes lapkővel burkolunk. A tervek szerint a járdát a parkoló járművektől új, városi környezetet tűrő fasor (35 db korai juhar ’Cleveland’) választja el, valamint a parkolók lezárásaként nagyobb felületű zöld növénykazetták is megjelennek, virágokkal, cserjékkel és örökzöldekkel. A fasor alatt automata öntözőrendszer épül, biztosítva a fák gyors növekedését és hosszú, egészséges életét. A parkolósáv gránit burkolatot kap, az útpálya pedig teljes pályaszerkezetében újraépül, felületén aszfaltborítással. A közvilágítást korhű kandeláberekkel és lámpatestekkel újítjuk meg. Új utcabútorok, padok és kerékpártárolók is kihelyezésre kerülnek.

 A Gerlóczy utca felújítása is folytatódik, az övezeten belül az elkészült szakasz mintájára, azon kívül pedig a porfír járdaburkolat mellett aszfalt útpálya kerül kiépítésre. A XV. századi pesti városfalra nyomvonalára burkolaton külön megjelenítéssel emlékezünk.

A munkálatok ideje alatt a forgalmi rend megváltozik: a Vitkovics Mihály utcából a Semmelweis utca irányába, balra kanyarodva lehet elhagyni a területet – amint azt a mellékelt ábra bemutatja.

A fejlesztésről további tájékoztatás kérhető Tóth Sándortól, a Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft. kommunikációs vezetőjétől a 06-1-428-0425-ös telefonszámon, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy előre egyeztetett időpontban személyesen.

 

Az átépítés alatt szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Bízunk benne, hogy az átmeneti kellemetlenségeket követően, az újabb közterület-szépítéssel az Ön megelégedésére is szolgálunk!

 

Budapest, 2018. március 5.